Vier nieuwe meesters voor de slagersbranche

De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Maandagavond heeft Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, bekend gemaakt dat Hans-Peter Spaans en Hans de Goeij de titel ‘branche erkende meesterslager’ mogen dragen. Daarnaast mogen Jessica Hoevenaars en Christiaan Verkuijl zich branche erkende meesterverkoper noemen. Hiermee staat de teller op zeven meesterslagers en vier meesterverkopers sinds de invoering van meestertitels in de slagersbranche in 2018. Stichting Meestertitels Slagersbedrijf is trots dat het de vier nieuwe meesters in deze bijzondere tijd is gelukt om hun meesterproef af te leggen.

Hans-Peter Spaans is werkzaam Slagerij Ter Weele in Oene/Emst. Hans-Peter is de eerste werknemer die zich branche erkende meesterslager mag noemen. Zijn werkgever, Herman ter Weele, is sinds 2019 branche erkende meesterslager. De andere meesterslagers zijn ondernemer. Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij De Goeij in Vianen.

Christiaan Verkuijl is werkzaam bij Slagerij Van Roessel waar branche erkende meesterslager Dennis van Dun de scepter zwaait. Dennis draagt de meestertitel sinds 2018. Jessica Hoevenaars is bij Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel werkzaam.

Meesterproef

Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de allerbesten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.

Meesters in de branche

Op dit moment kent de branche naast bovenstaande nieuwe meesters de volgende meesterslagers:

  • Dennis van Dun (Slagerij Van Roessel, Waalwijk)
  • Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen)
  • Herman ter Weele (Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst)
  • Arno de Best (Slagerij Arno de Best, Bergen (L))
  • Johan van Uden (Chateaubriand, Heemstede)

en de volgende meesterverkopers:

  • Wim Koelewijn (Keurslagerij Koelewijn, Huizen)
  • Gerda Meijer (Slagerij Hemmen, Onstwedde)